Vier 5 mei

In 2024 vieren we in de Oude Dorpskern Bevrijdingsdag met het onthaal van het Vrijheidsvuur bij het Monument en het Bevrijdingsconcert in de Dorpskerk. Naderhand is er gelegenheid tot het gezamenlijk nuttigen van de Landelijke Vrijheidssoep.
Aanmelden is niet nodig.

Voorlopig Programma Vier 5 Mei 2024
(onder voorbehoud van eventuele wijzigingen)

9:30 uur Onthaal Vuur uit Wageningen
10:00 uur Eredienst Dorpskerk
11:00 – 11:50 Koffie en inloop Vrijheidsconcert
12:00 uur VrijheidsConcert DagOrkest
13:00 uur Vrijheidssoep in De Ontmoeting

Fakkel Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag

Op 5 mei vieren we de bevrijding van Nederland in 1945 en dat we sindsdien in vrijheid leven. Ook staan we die dag stil bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

Dorpskerk Barendrecht

Vrijheidsconcert en soep in de Dorpskerk

Op 5 mei worden in het gehele land Vrijheidsmaaltijden en -concerten georganiseerd. De kern van deze bijeenkomsten zijn de bijzondere ontmoetingen waar gasten met elkaar over vrijheid en onvrijheid spreken. Thema’s waar je in het alledaagse bestaan niet altijd over nadenkt, maar waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag samen aandacht aan kunt geven.

Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei wordt in 2024 gevierd met een aantal activiteiten in de Dorpskerk van Barendrecht.

De start van Vier 5 mei in 2024 is het onthaal van het Bevrijdingsvuur. In de zeer vroege ochtend is vanuit Wageningen onze lokale loopgroep BaRUNdrecht Team 315 in estafette op weg gegaan naar Barendrecht. Rond 9:30- 9:45 uur verwacht de groep van in totaal 22 renners en begeleiders aan te komen bij het Monument voor de Dorpskerk, alwaar zij het Vrijheidsvuur ontsteken. Wij zorgen samen voor een feestelijk onthaal.

Om 10 uur vangt de eredienst in de Dorpskerk aan.
Na afloop van de dienst ontvangt de koster de kerkgangers in De Ontmoeting voor koffie met traktatie. Vanaf dat moment zijn ook de bezoekers van het Vrijheidsconcert welkom, dat om 12 uur van start gaat in De Dorpskerk. Het DagOrkest van de HarmonieVereniging Barendrecht speelt Het Vrijheidsconcert met speciaal voor de gelegenheid geselecteerde arrangementen.

Na afloop van het Vrijheidsconcert, om 13 uur, treffen concertbezoekers en andere geïnteresseerden elkaar onder het genot van een kopje Vrijheidssoep in De Ontmoeting.

Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

BaRUNdrecht Team 315

Het Bevrijdingsvuur wordt naar Barendrecht gebracht door Roparun team BaRUNdrecht. Klik op het logo voor meer informatie.

Vier 5 mei 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bakkerij Pot