De muzikale omlijsting van het Vrijheidsontbijt 2023 wordt verzorgd door Natural Blend Quartet; vier enthousiaste zangers die al jaren hun zangpassie met elkaar delen. Ze reageerden direct enthousiast op onze uitnodiging voor het Vrijheidsontbijt. Optreden in een kerk doen ze best vaker, maar bij een ontbijt (en het bijbehorende tijdstip) zal weer een hele nieuwe ervaring zijn.

Hun gedeelde passie is het a capella zingen van close harmony muziek, veelal in de specifieke Barbershop stijl. Het kwartet bestaat uit: Hans Verwoerd (Bass), Cees Esbach (Baritone), Frans Koevoet (Lead) en EdGoedegebuure (Tenor). Barbershop Harmony is een vierstemmige close harmony stijl, die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten van Amerika in het begin van de vorige eeuw. Dit genre staat bekend om zijn mooie harmonieën in de arrangementen. Het is eigenlijk de meest pure vorm van muziek maken: alleen de stem is het instrument. Er komt geen ander instrument aan te pas.

Het laten “klikken” van de akkoorden is nog niet zo eenvoudig en vergt behoorlijk oefening. Maar als het lukt krijg je als zanger -maar ook als toehoorder- de beloning: een ‘ringing cord’. Het repertoire bestaat uit evergreens, maar ook meer eigentijdse songs uit musicals en de popmuziek. Speciaal voor de gelegenheid is een passend repertoire gevonden.