ZomerFeest logo KLEIN

WinterFeest Barendrecht

Poster WinterFeestKomt allen naar het winterFeest op zaterdag 14 december 2019 

Zoals elk jaar organiseert men in  Barendrecht  het WinterFeest, met ook dit jaar nieuwe en verrassende elementen. Het WinterFeest staat voor de nostalgische oude Dorpskern in Kerstsfeer waar hele families en jonge gezinnen zich van vroeg tot laat zullen vermaken. In de periode voor kerst vinden de bezoekers het perfecte geschenk bij de in sfeervolle kramen van de WinterMarkt. 

Alpenfeest
Rondom de Ontmoeting ontstaat een heus Alpenfeest. De Egeländer Kapel komt naar Barendrecht met folklorische Heimat Musik uit o.a. Oostenrijk en Tsjechië. De Alpenhoorn ontbreekt die dag zeker niet! Die dag nemen we plaats aan de Stammtisch in de Tiroler Stube, laat Barendrecht zich bedienen door personeel in Dirndl & Lederhosen en eten we Currywurst vom Grill. Een en al gemütlichkeit!
In de Dorpskerk en op de WinterMarkt presenteert het WinterFeest de kerstoptredens van enkele Barendrechtse culturele verenigingen. Als klap op de muzikale vuurpijl zijn op het Doormanplein optredens van “Die Tiroler Klamsteiger”, die garant staan voor Tiroler Party-Power en een Super Stimmung. Te midden van al dit feestgedruis vermaken kinderen zich met een ritje in de stoomtrein, de zweefmolen, professionele schminkers en knutselactiviteiten. 

Projectie jaaroverzicht en wandeling langs kersttaferelen
Na het succes van vorig jaar werken de Barendrechtse media opnieuw samen aan een jaarpresentatie die geprojecteerd wordt op de Watertoren bij het vallen van de avond. WinterFeest Sponsors kunnen met naam en logo verwerkt worden in deze projectie. De Kerstwandeling langs kersttaferelen “Bethlehem in Barendrecht” vormt dit jaar de afsluiter van het WinterFeest.

De organisatie van het ZomerFeest is in handen van de Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht, kortweg Sedob.