Vrijheidsontbijt

In heel Nederland worden op 5 mei 2020 vrijheidsmaaltijden georganiseerd. De Dorpskerk, het oudste huis van Barendrecht, ontvangt 100 Barendrechters voor een volledig verzorgd Vrijheidsontbijt in De Dorpskerk om 8:00 uur. Het is een ontbijt voor alle Barendrechters.

Onder de genodigden is de burgemeester van Barendrecht de heer J. van Belzen, die het ontbijt zal openen. Aan tafel is er volop ruimte voor interessante gesprekken en ontmoetingen met dorpsgenoten. De kern van het Vrijheidsontbijt in de Dorpskerk zijn de bijzondere ontmoetingen aan de eettafel, waarbij gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken. Thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat, en waar je, juist op Bevrijdingsdag, met elkaar aandacht aan kan geven.

Tijdens het ontbijt is er muziek. Swing the Mood, twee dames in de stijl van de Andrew Sisters maken al vroeg hun opwachting in de Dodge WC56. Dit is een legervoertuig uit 1942, dat tevens dienst doet als photobooth. Als je de Dodge instapt waan je je in een mini-oorlogsmuseum. Aan de wanden een collage van foto’s en krantenknipsels die een impressie geven van het einde van de Tweede Wereldoorlog. Belangrijke momenten uit deze periode zijn in beeld weergegeven. Maak van de gelegenheid gebruik om ook zelf vastgelegd te worden op de gevoelige plaat, met toepasselijke accessoires. De foto, als herinnering aan een Bevrijdingsontbijt om nooit te vergeten, is direct klaar en mag als souvenir mee naar huis.

Na afloop van het ontbijt wordt het bevrijdingsvuur dat vanuit Wageningen is verspreid ontstoken op het Doormanplein om 9:30 uur. Daarna om 10:30 uur bent u van harte uitgenodigd om te luisteren naar het Bevrijdingsconcert van Het HarmonieOrkest van de Harmonievereniging Barendrecht.

Vier de vrijheid in Barendrecht met een bevrijdingsontbijt. Het inschrijfformulier komt binnenkort online op deze website.