ZomerFeest logo KLEIN

BeginnersOrkest Volwassenen (BOV) en OpstapOrkest (jeugd)In november 2015 is Harmonievereniging Barendrecht gestart met een BeginnersOrkest Volwassenen (BOV). Dit is zo’n succes gebleken dat de vereniging sinds die tijd jaarlijks in september start met een nieuwe groep. Bij het OpstapOrkest is het mogelijk om  in september en januari in te stromen.

Muzikale vooropleiding is niet noodzakelijk. Spelenderwijs wordt het notenschrift aangeleerd. Er wordt bij BOV gewerkt met de daarvoor speciaal ontwikkelde lesmethode: Essential Elements. Het OpstapOrkest speelt speciaal voor hen gecomponeerde muziek. Op het ZomerFeest zal BOV samen met het OpstapOrkest laten horen dat het mogelijk is om in korte tijd mee te spelen met een van deze 2 orkesten. U mag nl. met dit optreden gelijk aanschuiven en meedoen op een instrument van je keuze ook la heeft u nog nooit een instrument bespeeld. BOV staat o.l.v. Johan Noothout en OpstapOrkest o.l.v. Jacinta  Floor

Om vast kennis te maken met de dirigent van BOV en instrumenten zullen op 14 en 28 juni en op 12 juli een aantal vrijdagavonden  open staan om kennis te komen maken met de groepslessen en orkestrepetities van de huidige BOV groep van 19.15 tot 20.15 uur. Voor het OpstapOrkest is er op maandagmiddag van 16.30 tot 17.00 uur een mogelijkheid om mee te doen. Beide repetities zijn in het Trefpunt Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht (ingang via schoolplein)   
Dus heeft u in uw jeugd niet de kans gehad of bent u gestopt met een muziekinstrument bespelen en heeft u daar spijt van dan is dit als volwassene uw kans. Heeft u uw instrument nog bewaard of heeft u er vast een aangeschaft breng die dan mee. Noodzakelijk is dat echter niet want als lid krijgt u een instrument van de vereniging in bruikleen. Op de kennismakingsbijeenkomst  kunt u de instrumenten van de harmoniebezetting uitproberen en kijken wat het beste bij u past. B.v. klarinet, alt-, tenorsaxofoon, alle koperinstrumenten t.w.  trompet, hoorn, trombone, bariton, euphonium,  es- en bes tuba. Ook dwarsfluit  en slagwerk komen in het orkest voor. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten. Vanaf de eerste les gaat u samenspelen met andere volwassenen. 

1x per 2 weken is een groepsrepetitie (klarinet/saxofoon, koper, dwarsfluit en slagwerk) en de andere week een gezamenlijke repetitie. Van 20.30 -21.30 uur bent u wekelijks welkom bij  de vervolggroep, het AspirantenOrkest, als u uw muzikale kennis weer wat wilt oppoetsen. Naast eerder genoemde instrumenten zijn daar ook bespelers van piano, viool, cello en contrabas van harte welkom. Voor het OpstapOrkest worden naast de groepsles , wekelijks instrumentlessen aangeboden op alle instrumenten.

 Opgeven kan per mail via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef naam, tel. nummer en  geboortedatum door en, als u dat al weet, uw voorkeursinstrument.
Bellen over dit project kan ook met Maria Prooi 06-42412638 of kijk voor informatie over de vereniging op www.harmoniebarendrecht.nlOp bovenstaande foto ziet u de Jeugd van het OpstapOrkest aan het werk