ZomerFeest logo KLEIN

Van Bezemwijk


Van Bezemwijk maakt een aanstekelijke mengeling van kleinkunst en pop. De groep is lastig in een hokje te duwen, maar Van Bezemwijk wordt ook wel vergeleken met The Amazing Stroopwafels, de Vlaamse groep Buurman en ze beschouwen zichzelf als Nederlandse volgelingen van het werk van Tom Waits. De groep rond Vincent van Ewijk en Lex Bezemer speelt een originele set met zelfgeschreven Nederlands repertoire, met zo nu en dan een uitstapje naar het Engels en het Frans.
In maart 2017 brachten de heren van Van Bezemwijk hun tweede EP uit, genaamd ‘Overal’. Want, zo stellen ze, je moet overal liedjes over kunnen maken. Van Bezemwijk probeert het altijd luchtig te houden: liedjes met beladen teksten, maar altijd met een knipoog. Of dit nu gaat over de liefde, vriendschap, of de overleden hond van de buren. Er is een fijne lijn tussen serieus en stompzinnig bij Van Bezemwijk.
Het viermanschap Van Bezemwijk bestaat uit Lex Bezemer (zang/gitaar) & Vincent van Ewijk (zang/toetsen/gitaar), met daarbij Yvo van Gelderen (bas) en Sander Opschoor ( drums en elektronisch drumpad). Samen zorgen zij met hun ZomerFeest optreden voor muzikaal vuurwerk met liedjes die nog dagen in je hoofd blijven hangen!