Logo winterfeest klein

Kinderactiviteiten

   

Voor alle kinderen van Barendrecht is het op het Kinderplein tussen 12 en 17 uur een feest vol activiteiten waarbij de winter en kerst centraal staan. Voor de activiteiten is een strippenkaart te koop bij de organisatiekraam, €5,= voor 10 stripjes. Een volle strippenkaart kun je bij de organisatiekraam inleveren voor een tegoedbon voor een heliumlichtjeslampion voor de Lichtjesoptocht! Wees er snel bij want op is op!

Wat is er zoal te doen op het Kinderplein en in de Ontmoeting?
Samen met vrijwilligers van de Wiedewei gaan de kinderen stokpaardjes maken! Eerst ontwerpen ze hun paardenhoofd op zachtboard, dat met figuurzagen wordt uitgezaagd. Met hamer en spijker kunnen de kinderen de paardjes op bamboestokken timmeren.In de Ontmoeting kan je als kleintje ook aan de slag met lijm, schaar, hout en papier. Daarmee knutsel je onder begeleiding een kerstkaars, kerstboompje of kerstster!
Wil je je kaars echt laten branden? Dat kan: giet je eigen kaars in de vorm van een kerkklok. Maar dat is niet alles: je kunt een mooi lampje maken voor de kerstpadverlichting. Voor de Barendrechtse minimusici zijn er muziekdoosjes waarvoor je je eigen muziek kunt componeren. Ben je meer een kleine snoeperd? Dat komt goed uit! Jij gaat aan de slag met zoetigheid om popcakes mee te versieren.

Over eten gesproken: Buiten op het plein bak je je eigen warme broodjes of popcorn boven de gloeiende kolen van het kampvuur onder leiding van de Scouts Jhr. Beelaerts van Blokland. Wil je even uitrusten van al dat geknutsel? Dan stap je in het Kersttreintje van de Maasoeverspoorlijn voor een "rondje langs de kerk".

                              

Als de zon onder gaat verlichten de door de kinderen beschilderde de glazen potjes het pad naar de Dorpskerk. En natuurlijk staat iedereen om 17:30 uur al klaar als de Kerstband van Excelsior de boel opwarmt voor de Lichtjesoptocht door het Oude Dorp. De lichtjesoptocht vertrekt met de Kerstman en de arreslee is op tijd weer terug voor de VolksKerstZang om 18:00 uur op het Doormanplein. Genoeg te doen voor iedereen dus!