Stichting Evenementen Dorpskern Oud Barendrecht (SEDOB) organiseert dit jaar een gedichten- en verhalenwedstrijd rondom 5 mei voor Barendrechtse jongeren tot en met 21 jaar.

Het thema van 5 mei, de dag waarop we vieren dat we in Nederland in vrijheid leven, is dit jaar ‘Leven met oorlog’. Hoe is het om te moeten (over)leven met oorlog, of dagelijks te worden geconfronteerd met oorlogsherinneringen? Jonge schrijvers kunnen zich daardoor laten inspireren.

Barendrechtse jongeren mogen maximaal drie gedichten of korte verhalen versturen bij hun inzending. Een vakjury zal de inzendingen doornemen en een winnaar benoemen. De winnaar van de wedstrijd mag zijn of haar prijswinnende gedicht voordragen bij het vrijheidsontbijt, op 5 mei in de Ontmoeting van de Dorpskerk. Daarnaast zullen alle inzendingen te lezen zijn op de website van SEDOB.

Relevant thema

SEDOB-secretaris Renée Ranti-Prins vindt het belangrijk om jongeren actief te betrekken bij 5 mei. ‘De oorlog in Oekraïne laat zien hoe relevant dit nu is’, vertelt Ranti-Prins. ‘Leven in vrijheid is niet vanzelfsprekend. Het is goed om daar bij stil te staan, zeker voor deze generatie jongeren.’

Gedichten en verhalen (max 500 woorden) kunnen, onder vermelding van je naam en je leeftijd, tot en met maandag 24 april 2023 worden verzonden naar pr@sedob.nl. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Samengevat:


Wat schrijf je?
gedicht of verhaal maximaal 500 woorden

Thema: “Leven met oorlog”

Opsturen aan: pr@sedob.nl

Uiterste indiendatum: 24 april 2023

Wie zitten er in de jury die de  inzendingen beoordeelt?

Schrijver John Brosens
Journalist, tekstschrijver, singer/songwriter Lex Bezemer
Journalist, tekstschrijver Arco van der Lee

Gedichten-en verhalenwedstrijd Vier 5 mei