Categories: WinterFeest2023

by sedobnl_admin

Share

Het lopende vuurtje van het WinterFeest 2023 is het  Natural Blend Quartet; vier enthousiaste zangers die al jaren samen aan de slag zijn met hun gedeelde passie, namelijk het a capella zingen van close harmony muziek, veelal in de specifieke Barbershop stijl. U hebt ze al kunnen horen tijdens het VrijheidsOntbijt op 5 mei van dit jaar. En ze zijn terug!

Het kwartet bestaat uit: Hans Verwoerd (Bass), Cees Esbach (Baritone), Frans Koevoet (Lead) en EdGoedegebuure (Tenor). Barbershop Harmony is een vierstemmige close harmony stijl, die zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten van Amerika in het begin van de vorige eeuw. Dit genre staat bekend om zijn mooie harmonieën in de arrangementen. Het is eigenlijk de meest pure vorm van muziek maken, met alleen de stem. Er komt geen ander instrument aan te pas. Het laten “klikken” van de akkoorden is nog niet zo eenvoudig en vergt behoorlijk oefening. Maar als het lukt krijg je als zanger -maar ook als toehoorder- de beloning: een ‘ringing cord’. Het repertoire bestaat uit evergreens, maar ook meer eigentijdse songs uit musicals en de popmuziek.

Tijdens het WinterFeest zingt Natural Blend op diverse plekken binnen en buiten hun kerstrepertoire om ons allen te verwarmen.