Categories: Vier 5 mei

by sedobnl_admin

Share

Dorpskerk Barendrecht

Bevrijdingsdag vrijdag 5 mei, wordt dit jaar gevierd met een aantal activiteiten in de oude Dorpskern van Barendrecht.
Door heel Nederland vinden op Bevrijdingsdag Vrijheidsmaaltijden plaats. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Ook in Barendrecht kunt u aanschuiven, bij het Vrijheidsontbijt in de Dorpskerk. Om 8:15 uur verzamelen de gasten zich voor bijzondere ontmoetingen op deze feestelijke dag. Niet veel later onthaalt het gezelschap het Vrijheidsvuur dat door de lokale loopgroep Barundrecht-team315 naar Barendrecht wordt gebracht vanuit Wageningen. Vervolgens gaat men aan tafel op een heel bijzondere locatie, namelijk in de Dorpskerk, waar samen gegeten en gedronken wordt, en gesproken over de betekenis van Vrijheid. Er is muzikale omlijsting en ook worden de winnaars bekend gemaakt van de verhalen- en gedichtenwedstrijd.

Het Vrijheidsontbijt is in de Dorpskerk van 8:30 uur tot 10 uur. De organisatie is op zoek naar mensen die hieraan willen deelnemen uit verschillende leeftijdsgroepen om tijdens het ontbijt met andere Barendrechters in gesprek te gaan over vrijheid. Wil jij hier graag bij zijn? Aanmelden kan per e-mail naar info@sedob.nl en het contactformulier op deze pagina. Vermeld daarbij de reden waarom jij hieraan wilt deelnemen en je geboortejaar.

Aansluitend op het Vrijheidsontbijt is er het Bevrijdingsconcert van de Harmonievereniging Barendrecht om 10:30 uur. Dit wordt bijgewoond door de deelnemers van het ontbijt, maar is tevens toegankelijk voor andere bezoekers. Er is plaats voor nog eens 100 gasten bij dit concert, vol is vol!