Logo winterfeest klein

Kinderactiviteiten

 

Op het Kinderplein is het tussen 12 en 17 uur ook voor de kinderen een echt Oud-Hollands WinterFeest. Alle activiteiten staan in het teken van de naderende winter en kerst.

 
Ben je eenknutselend kleintje? Dan ga je lekker warm in de Ontmoeting onder begeleiding aan de slag om bijvoorbeeld een houten kerstboompje of kerstpadverlichting te maken. Je kunt er ook tekenen, kleuren, knippen en plakken. Ben je meer een kleine snoeperd? Dan kun je lekker in de weer met zoetigheid om popcakes mee te versieren. Buiten op het plein bak je je eigen warme broodjes boven de gloeiende kolen van het kampvuur. 

Over het KinderPlein rijdt het stoomtreintje van de Maasoever Spoorweg en ook het draaimolentje ontbreekt niet. Steek je het plein over, wandel je de Watertoren in waar je gezicht omgetoverd wordt door het WinterFeest Schmickteam. Op het weg naar de make-up stoel kom je eerst nog door een kerstruimte waar vertellers hun mooiste kerstverhalen delen.
ls de zon onder gaat zal het pad naar de Dorpskerk verlicht zijn met door de kinderen beschilderde de glazen potjes. En natuurlijk staat iedereen om 18:00 uur al klaar als Showband Jong Holland de boel opwarmt voor de Lichtjesoptocht door het Oude Dorp. De lichtjesoptocht vertrekt om 18:25 uur en is weer op tijd terug voor de VolksKerstZang met de Burgemeester en het Jeugdorkest op het Doormanplein.

De toegang tot het Kinderplein is gratis, voor de activiteiten is een strippenkaart te koop bij de organisatiekraam, €5,= voor 10 stripjes.